bal-marzenie1

Debiut i wielki sukces! Udało Nam się zebrać darowizny w kwocie: 35 785,00 PLN!

Dokładnie 24 marca 2017 roku w Hotelu Niagara odbył się Bal Marzenie (charytatywny). Celem balu była pomoc podopiecznym naszej Fundacji: Amelce i Antosiowi, którzy zmagają się z poważnym schorzeniem serca. W inicjatywie wzięło udział prawie 160 osób. Była świetna zabawa, goście specjalni oraz emocjonujące licytacje.

Ta data zapisze się w historii naszej fundacji jako dzień sukcesu, który zdecydowanie możemy powiedzieć udało nam się osiągnąć głównie dzięki naszym wspaniałym gościom, którzy za główny cel postawili sobie przede wszystkim pomoc innym. Pomysłodawcą i realizatorem Balu Marzenie był Jarosław Brzeg – Prezes Fundacji. Całemu wydarzeniu towarzyszyła duża kampania promocyjna o którą zadbała Agencja JB Grupa. Cały bal rozpoczął przepiękny pokaz Mistrzów Polski w tańcu sportowo-towarzyskim podopiecznych szkoły tańca ESCUDO DANCE, a zaraz po kolacji o dobrą muzykę zadbał zespół FANART.

Gościem specjalnym był Mistrz Świata w Boksie Zawodowym Krzysztof DIABLO Włodarczyk, który przywitał naszych gości kilkoma zdaniami ze sceny informując o przekazaniu na licytację rękawic bokserskich. Z przyczyn zawodowych nie mógł pojawić się nasz drugi gość Krzysztof Rutkowski, który jednak zadbał o to, by jego przedmiot przekazany na licytacje dotarł na miejsce, wraz z jego współpracownikami. To był dopiero początek emocjonujących licytacji, które zagrzały wielu gości do rywalizacji.

Ostatnia licytacja wywołała największe emocje. Przekazana gitara z autografem Zenona Martyniuka – gwiazdy wieczoru, stworzyła pozytywną rywalizację, która zakończyła się na kwocie 25 000 zł! Zwycięzcą został Prezes Zbigniew Witkowski, który podkreślił istotę pomocy innym, a w szczególności dzieciom. Po zakończeniu licytacji wyczekiwany koncert rozpoczął Zenon Martyniuk (Zespół Akcent), który uświetnił klimat muzyczny i taneczny wydarzenia. To właśnie wyśmienita zabawa i pozytywne nastawienie gości zakończyły bal i podsumowały przebieg rekordowych licytacji.

Wylicytowane przedmioty to:

Arbuz artystyczny – 200 PLN Pan Jakub Kowalczyk

Voucher Niagara – 500 PLN Pan Robert

Koszt kosmetyków Nature Queen – 800 PLN Pani Aleksandra i Marek Kwiecińscy (Mar-Dom)

Volkswagen „Weekend z Tiguanem” – 500 PLN Pan Emil Stefanowski

VIP Night w Q-Club – 400 PLN Pani Aleksandra I Marek Kwiecińscy (Mar-Dom)

Catering Zdrowie Na Widelcu – 900 PLN Pan Michał (Q-Club)

Voucher STREFA – 500 PLN Pan Zbigniew Ułanowski (CHEMAT)

Voucher Cukiernia „U Toma” – 700 PLN Pan Tomasz Szymański (Niagara)

Książka Rutkowskiego – 150 PLN Pani Aleksandra i Marek Kwiecińscy (Mar-Dom)

Okulary Rutkowskiego – 2000 PLN Pani Małgorzata Krawczyńska (Fabryka Diamentów)

Rękawice Krzysztofa DIABLO Włodarczyka – 4100 PLN Pani Aleksandra i Marek Kwiecińscy (Mar-Dom)

Gitara z autografem od Zenka Martyniuka – 25 000 PLN Pan Zbigniew Witkowski (DOMATOR).

.

Dziękujemy wszystkim, którzy wsparli naszą akcję i pojawili się na wydarzeniu!

BAL-MARZENIE-3         BAL-MARZENIE-9        BAL-MARZENIE-199

.

Pełna fotorelacja z Balu na: http://fundacjamarzenie.pl/bal-marzenie-konin/fotorelacja/