Pomoc dla Amelki

amelka

Za kilka dni skończy rok i cztery miesiące. Była najpiękniejszym prezentem od Mikołaja dla swoich rodziców Magdy i Artura. Amelka urodziła się 6 stycznia 2015 roku i od samego początku walczy z ciężką chorobą serca. Chociaż nic nie zapowiadało, że mała urodzi się chora. Problemy z serduszkiem sprawiły, że ze szpitala w Kole Amelka pojechała do Poznania. To tam rodzice usłyszeli diagnozę: HLHS, czyli hipoplazja lewego serca, a bardziej po ludzku brak lewej części serca.

Za małą Amelką już poważne operacje. Takie, które ratowały jej życie. Przed nią jeszcze jedna operacja – tzw. Fontan. Dziewczynka będzie ją miała przeprowadzoną około 3 roku życia. Rodzice mają nadzieję, że to będzie koniec planowego leczenia. Tego operacyjnego, bo farmakologiczne nadal pozostanie.

Koszty leczenia, wizyty u specjalistów, dojazdy do lekarzy – to wszystko przerasta możliwości finansowe rodziny. Dlatego cieszy ich każdy gest, każda przysłowiowa złotówka.

Każdy, kto chciałby wesprzeć Amelkę może przekazać darowiznę na konto Naszej Fundacji .
Dodatkowo podczas najbliższego Balu Marzenie dochód z wszystkich licytacji będzie przekazany na leczenie Amelki.